Puhutaanko homoista vai seksuaali- ja sukupuolivähemmistöstä?

2.03.2017 - 0:50 / Ruakku.


1netti 2netti

ps. Oisin voinut rantata tähän vielä homomiesten (ja -naisten) fetissoimisesta mut ehkä se on toisen kerran juttu.

pps. Tasa-arvoinen avioliittolaki. <3 Seuraavaksi sit se translaki, jooko?

Kategoria: Yleinen.3 vastausta - “Puhutaanko homoista vai seksuaali- ja sukupuolivähemmistöstä?”

 1. Wolf Kirjoittaa:

  Saatoin hieman hymähtää homogeeniselle. Meen ostaa tomaatteja ihan vaan voidakseni paiskata ne omaan naamaani.

  Mut joo tää on niin asiaa. Mun henkilökohtainen pet peeve on koko käsite “seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt”, joka ei enää toimittajan tai poliitikon suussa tarkoita yhtään mitään ja jota ei käytännössä koskaan käytetä missään muussa merkityksessä kuin “cishomot”. Luodaan kielenkäytöllä jotain illuusiota ikään ku akronyymin muutki kirjaimet kiinnostais, mut sit samaan hengenvetoon sanotaan et tasa-arvo on valmis kun homot saa mennä naimisiin. Silleen kiitti ei mistään, dear allies.

 2. Ilpå Kirjoittaa:

  loisto-asiaa tässä sarjiksessa! Tuli mieleen että eilen todistin Tampereen Mixeissä pilkun aikaa tilannetta jossa vanhempi cis-mies (oletan että oli homo) alkoi raivota lesbopariskunnalle siitä miten lesboilla on ‘niin paljon helpompaa’ ja miten hänen mielestään taas lesbot ovat yleisesti hyväksyttävämpiä ja suomen lgtb+ porukan ‘keulakuva’. jatkoi miten lesbopari voi huoletta pitää kadulla kädestä toisiaan mutta tämä mies ei omien sanojensa mukaan poikaystävänsä kanssa voi niin tehdä (syytä ei sanonut). Pariskunta sitten suuttui hänelle ja sitten mies uikutti että “miksi meidän pitää aina tapella??” :”D Tosin sama mies aikaisemmin illalla valitti siitä miten hänen mielestään on paska homma kun setan päättäjinä on ‘liikaa naisia’, joten oletan että hänellä varmaan oli yksinkertaisesti asennevamma naisia kohtaan. Jos olisin yöllä tiennyt tämän sarjiksen olemassaolosta niin oisin saattanu näyttää tän tälle Mixein naisvihaajasankarille :3

 3. Ruakku Kirjoittaa:

  Wolf, ihan totta. Huomaa että terminä “seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt” on tosi uusi median käytössä kun ennen on muutenkin puhuttu lähinnä seksuaalivähemmistöistä. Ja tosiaan nykyäänkin siitä tuppaa putoamaan kaikki muut kuin cishomot. Tai jos ei putoa niin sit mainitaan vain nopeasti. Onneks tässäkin näkee välillä poikkeuksia (ja ehkä enemmän koko ajan?) mut harmittaa kyllä silti.

  Ilpå, ai että tosta tekis muuten mieli kans puhua… pitääkö tässä vääntää toinenkin sarjis? :–D Tässähän on kaksi puolta, mitä tapahtuu median puolella ja mitä tapahtuu kaduilla. Koska voihan olla totta et naisoletettujen välinen läheisyys on julkisella paikalla yleisempää ja sosiaalisesti hyväksyttävämpää. Ainakin tuntuu, että miespareilla on joskus korkeampi kynnys osoittaa läheisyyttä. Ehkä siinä on se että miehiltä harvemmin odotetaankaan tunteiden näyttämistä (ja sit kun sitä ei tehdä niin se oletus vahvistuu). Mut eihän se kuitenkaan tarkoita et asiat ois automaattisesti paremmin naispareilla, kun syrjinnän tai häirinnän esiintymisessäkin on kyse yksittäisistä tapauksista jotka on yleensä myös tapauskohtaisia. Joillain ei ole mitään kokemusta vaik julkisesta häirinnästä kun taas toisilla sitä tulee ihan päivittäin. Et sinänsä tommonen rähiseminen ei pohjaudu mihinkään ja muutenkin naurettavaa lähteä toisille asiasta raivoamaan, köh. Musta tuntuu et cishomot harvemmin tajuaakaan sitä et heidän syrjintänsä on lopulta “vain” seksuaalisuuteen liittyvää, kun taas toisilla se liittyy myös sukupuoleen, kulttuuritaustaan ja vaikka mihin. Mut silti tuntuu et cishomot on usein äänekkäimpiä valittajia (ja eivät aina tuo esiin muuta ku sen homouteen liittyvän syrjinnän)… :’) Mielenkiintoinen tapaus in any case, kiitos jakamisesta. 😀

Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus
Linkit:


Archives


Muita blogeja:


”Listattu